je prazna!
Internetska stranica upotrebljava kolačiće uz pomoć kojih poboljšavamo korisničko iskustvo i osiguravamo vam sadržaj. Neki su nužni za pravilno funkcioniranje stranice, dok su drugi izborni. Više informacija
Zelena kava zapravo predstavlja nepržena, zelena zrna kave koja se dobivaju iz zrelih, crvenih plodova kavovca, zimzelenog drveta odnosno grma podrijetlom iz Etiopije. U procesu prženja zrna promijene boju u smeđu, čime izgube priličnu količinu klorogenične kiseline.
Zato što se zelena zrna melju odmah nakon sušenja, zelena kava zadržava vrlo visoku vrijednost klorogenične kiseline. Za blagotvorne učinke klorogenične kiseline na naše tijelo potrebna su samo najkvalitetnija zrna zelene kave koja sadrže iznimno velike količine klorogenične kiseline.
Nepržena, zelena kava je blažeg i kiselijeg okusa od obične kave, no udio kofeina u njoj ostaje nepromijenjen.
Uporaba: u šalicu dodajte 1-2 žličice mljevene zelene kave i prelijte s vrelom vodom (idealno temperature 90°C). Nakon 5 minuta vaš napitak je pripremljen.
Hranjiva vrijednost | 100 g |
---|---|
Energetska vrijednost | 1577 kJ / 477 kcal |
Masti | 12 g |
- od kojih zasićene masnoće | 5,5 g |
Ugljikohidrati | 45 g |
- od kojih šećeri | 8,9 g |
Bjelančevine | 14 g |
Sol | <0,01 g |
Sastojci: 100 % mljevena zelena kava.
Neto količina: 250 g
Zelena kava sadrži klorogeničnu kiselinu (oko 8 g na 100 g).
Čuvati u čvrsto zatvorenoj ambalaži, na hladnom i suhom.
Ponedjeljak - četvrtak: 8.00 - 16.00
Petak: 8.00 - 14.00
Mogućnost kartičnog plaćanja. Osigurana zaštita osobnih podataka preko SSL kodiranja.
Mogućnost kartičnog plaćanja. Osigurana zaštita osobnih podataka preko SSL kodiranja.