je prazna!
Internetska stranica upotrebljava kolačiće uz pomoć kojih poboljšavamo korisničko iskustvo i osiguravamo vam sadržaj. Neki su nužni za pravilno funkcioniranje stranice, dok su drugi izborni. Više informacija
Himalajska sol je prirodna kamena, odnosno mineralna sol koja se dobiva iz slanih špilja ili rudnika na područjima Pakistana i Indije koji se nalaze u podnožju Himalaje. Sol se vadi ručno, a zatim se obično melje ili oblikuje u kristale različitih veličina.
Za razliku od morske soli, ova sol ne nastaje "preko noći" - ona je rezultat dugotrajnog procesa isparavanja morske vode koji se odvijao prije više milijuna godina. U vrijeme kada je područje današnje Himalaje bilo prekriveno drevnim oceanom, minerali iz tla i stijena su se zbog sunčeve topline koncentrirali u naslage soli, koje su potom bile zakopane ispod slojeva sedimenata i stijena. Zbog pritiska tektonskih pokreta te su se naslage pomaknule prema površini, gdje su bile izložene eroziji i vremenskim utjecajima, a ujedno su postale dostupne za iskopavanje.
Crna himalajska sol se na hindskom također naziva Kala Namak, što znači "crna sol". Ime je dobila po boji kristala koji su različito obojeni - sve od sivo-bijele, crne do crvenkasto smeđe. Karakterizira je i miris po sumporu koji podsjeća na pečeno jaje, što je čini tako popularnom u indijskoj kuhinji i jelima s tartufima.
FutuNaturina crna himalajska sol je fino mljevena i ne sadrži nikakve aditive. Nudi izuzetno svestranu primjenu - možete je koristiti umjesto obične kuhinjske soli, za dodavanje arome jelima, razne solne mješavine i marinade, a pogodna je i za pripremu slane kupke ili druge kozmetike iz kućne radinosti.
Koja je razlika između ružičaste i crne himalajske soli?
Osim po boji, koja je posljedica različitog sadržaja minerala, razlikuju se i po okusu i mirisu - ružičasta je blažeg i nježnijeg okusa, a crna intenzivnijeg okusa i karakterističnog mirisa po sumporu. Obje se vade na isti način i iz istih rudnika.
Preporučena upotreba: Himalajska sol može se upotrebljavati u bilo kojem jelu, baš kao i obična kuhinjska sol. Također je izvrsna za izradu kozmetike iz kućne radinosti.
Sastojci: crna himalajska sol, fino mljevena
Podrijetlo: Pakistan
Neto količina: 250 g
Upozorenje: Čuvati na suhom i tamnom mjestu, zaštićeno od izravne sunčeve svjetlosti.
"Kada je riječ o kulinarskom stvaranju, biram najbolje namirnice. Crna himalajska sol moj je neizostavan dodatak jelima."
"Okus svojih jela volim naglasiti crnom himalajskom soli."
"Začini su od ključnog značaja za ukusnu i zdravu prehranu. Stoga ja u svoja jela dodajem Crnu himalajsku sol."
"Ako tražiš prirodnu i zdravu alternativu običnoj soli, ova crna himalajska sol je savršeni izbor! Ne samo da je bogata mineralima, već i predivno izgleda na tanjuru."
"Moja je kuhinja puna okusa, stoga upotrebljavam FutuNaturinu Crnu himalajsku sol."
"Uz crnu himalajsku sol moja su jela elegantnija i zanimljivija."
Ponedjeljak - četvrtak: 8.00 - 16.00
Petak: 8.00 - 14.00
Mogućnost kartičnog plaćanja. Osigurana zaštita osobnih podataka preko SSL kodiranja.
Mogućnost kartičnog plaćanja. Osigurana zaštita osobnih podataka preko SSL kodiranja.