je prazna!
Internetska stranica upotrebljava kolačiće uz pomoć kojih poboljšavamo korisničko iskustvo i osiguravamo vam sadržaj. Neki su nužni za pravilno funkcioniranje stranice, dok su drugi izborni. Više informacija
Magnezij je jedan od najvažnijih minerala u našem tijelu jer sudjeluje u više od 300 različitih procesa. Za njegov dovoljan unos moramo se pobrinuti sami jer ga naš organizam ne može sam proizvesti.
Najviše magnezija unosimo raznim orašastim plodovima, voćem i povrćem, ali ga u velikim količinama ima i u mahunarkama, morskim plodovima i ribi te mlijeku i mliječnim proizvodima.
Magnezijev bisglicinat je organski oblik magnezija vezan za aminokiselinu, što mu omogućuje izuzetno visoku bioraspoloživost.
Magnezij doprinosi normalnoj sintezi bjelančevina i ima ulogu u procesu dijeljenja stanica te doprinosi:
Dnevne potrebe za magnezijem razlikuju se među pojedincima ovisno o načinu prehrane, sportskim aktivnostima i slično. Poznato je da se rekreativci i profesionalni sportaši često susreću s povećanom potrebom za magnezijem jer se ovaj mineral izlučuje znojenjem.
Proizvod je dodatak prehrani.
Preporučeni dnevni unos: 1-2x dnevno rastopite jednu žličicu (2 g) praha u vodi, soku ili ga umiješajte u mlijeko.
Savjet: Magnezijev bisglicinat ima specifična okus koji se može neutralizirati dodatkom limuna ili vitamina C u prahu.
2 g* | % PDU** | |
---|---|---|
Magnezij | 200 mg | 53 % |
*Preporučena dnevna doza. **PDU = preporučeni dnevni unos.
Sastojci: magnezijev bisglicinat u kelatnom obliku, limunska kiselina.
Neto količina: 200 g
Upozorenje: Preporučene dnevne količine, odnosno doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu te zdrav način života. Čuvati od dohvata male djece! Čuvati na suhom i hladnom mjestu, na temperaturi ispod 22 °C.
Ponedjeljak - četvrtak: 8.00 - 16.00
Petak: 8.00 - 14.00
Mogućnost kartičnog plaćanja. Osigurana zaštita osobnih podataka preko SSL kodiranja.
Mogućnost kartičnog plaćanja. Osigurana zaštita osobnih podataka preko SSL kodiranja.