je prazna!
Internetska stranica upotrebljava kolačiće uz pomoć kojih poboljšavamo korisničko iskustvo i osiguravamo vam sadržaj. Neki su nužni za pravilno funkcioniranje stranice, dok su drugi izborni. Više informacija
Ulje sjemenki grožđa dobiva se iz komina koje ostaju nakon prešanja grožđa u procesu proizvodnje vina. Najprije je potrebno odvojiti kožice grožđa od sjemenki, nakon čega se sjemenke suše i prešaju. Količina ulja koja se dobiva relativno je mala: tek 2-3 %, zbog je riječ o ulju s nešto višom cijenom.
Zadnjih je godina sve popularnije zbog posebnih svojstava i učinaka, a poznato je još iz antičkog razdoblja. Pored kulinarstva, upotrebljava se u razne svrhe, primjerice za zaštitu drveta za ručno izrađene violine i kao dodatak kozmetičkim proizvodima.
Budući da je ulje sjemenki grožđa jedno od stabilnijih ulja, pogodno je za termičku obradu, dakle kuhanje i pečenje. Unatoč tome, preporučuje ga se dodavati u već pripremljena topla i hladna jela jer će time zadržavati više željenih svojstava.
Prosječna hranjiva vrijednost | na 100 g |
---|---|
Energetska vrijednost | 3700 kJ / 900 kcal |
Masti | 100 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 12 g |
- od kojih jednostruko nezasićene masne kiseline | 17 g |
- od kojih višestruko nezasićene masne kiseline | 71 g |
- od kojih linolenska kiselina | 68 g |
Ugljikohidrati | 0 g |
Bjelančevine | 0 g |
Sol | 0 g |
Sastojci: 100 % ulje sjemenki grožđa iz certificiranog ekološkog uzgoja. SI-EKO-002. Poljoprivreda EU-a.
Neto količina: 250 ml
Upozorenje: Čuvajte dobro zatvoreno na hladnom i tamnom mjestu.
Ponedjeljak - četvrtak: 8.00 - 16.00
Petak: 8.00 - 14.00
Mogućnost kartičnog plaćanja. Osigurana zaštita osobnih podataka preko SSL kodiranja.
Mogućnost kartičnog plaćanja. Osigurana zaštita osobnih podataka preko SSL kodiranja.