je prazna!
Internetska stranica upotrebljava kolačiće uz pomoć kojih poboljšavamo korisničko iskustvo i osiguravamo vam sadržaj. Neki su nužni za pravilno funkcioniranje stranice, dok su drugi izborni. Više informacija
Sikavica, latinskog imena Silybum marianum je otporna sredozemna biljka iz obitelji glavočika (Asteraceae). Prepoznajemo je po karakterističnom ljubičastom cvatu i bodljikavim listovima s bijelim žilama. U narodnoj medicini sikavica se upotrebljava već više od 2.000 godina.
Najdragocjeniji dio biljke sikavice su sjemenke, koje su bogate aktivnim sastojkom silimarinom (sylimarin).
Preporuka za uporabu: Sjemenke izmeljite ili zdrobite u mužaru. Prah sikavice možete dodati u juhe, jela s povrćem, müsle, mliječne proizvode (jogurt, kefir, quark), kruh ili voćni smoothie. Možete napraviti i juhu od sjemenki: polako zagrijavajte do razine vrenja 1 šalicu vruće vode i 1 čajnu žličicu praha. Pokrijte i pustite da lagano vrije 5-10 minuta, zatim ostavite da odstoji još 15 minuta i procijedite. Juhu konzumirajte u tri navrata, tijekom 24 sata.
Preporučeni dnevni unos: do 2 čajna žličice.
Hranjiva vrijednost | 100 g |
---|---|
Energetska vrijednost | 1543 kJ / 376 kcal |
Masti | 24 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 4,6 g |
- od kojih jednostruko nezasićene masne kiseline | 7,1 g |
- od kojih višestruko nezasićene masne kiseline | 12 g |
Ugljikohidrati | < 1,0 g |
- od kojih šećeri | < 1,0 g |
Prehrambena vlakna | 49 g |
Bjelančevine | 16 g* |
Sol | 0,02 g |
*32% preporučenog dnevnog unosa za odraslu osobu s prehranom s 8400 kJ / 2000 kcal.
Sastojci: 100% sjemenke sikavice.
Neto količina: 200 g.
Upozorenje: Nije primjereno za dojenčad i malu djecu. Čuvajte u čvrsto zatvorenoj ambalaži.
Ponedjeljak - četvrtak: 8.00 - 16.00
Petak: 8.00 - 14.00
Mogućnost kartičnog plaćanja. Osigurana zaštita osobnih podataka preko SSL kodiranja.
Mogućnost kartičnog plaćanja. Osigurana zaštita osobnih podataka preko SSL kodiranja.