je prazna!
Internetska stranica upotrebljava kolačiće uz pomoć kojih poboljšavamo korisničko iskustvo i osiguravamo vam sadržaj. Neki su nužni za pravilno funkcioniranje stranice, dok su drugi izborni. Više informacija
Palmin šećer, također zvan jaggery i gur, zaslađivač je dobiven iz soka istočnoindijske palme (Arenga pinnata). Palmin sok se najprije kuhanjem zgušnjava u melasu, koja se potom hladi. Nastaju kristali, a time i šećer u čvrstom kristalnom obliku. Može biti svijetlo do tamno smeđe boje.
U indijskoj kuhinji se palmin šećer upotrebljava za zaslađivanje pikantnih jela. Dodaje se jelima kao što su curry i sambar (gulaš od povrća). Manje komadiće neki mještani jedu i kao desert, a koristi se i u kombinaciji s indijskim začinima za izradu slastica.
Palmin šećer pogodan je za upotrebu kao dodatak raznim slasticama, umacima, ali i u slanim jelima za uravnoteženje slanog okusa. Također se može upotrijebiti u raznim napicima kao što su čaj i kava.
Zašto odabrati BIO Palmin šećer robne marke Dragon Superfoods?
Upotreba: Palmin šećer možete upotrijebiti umjesto običnog bijelog šećera za zaslađivanje napitaka, deserta, ali i u slanim jelima za uravnoteženje okusa.
Prosječna hranjiva vrijednost | na 100 g |
---|---|
Energetska vrijednost | 1632 kJ / 384 kcal |
Masti | 0,2 g |
- od kojih zasićene masti | 0,2 g |
Ugljikohidrati | 93 g |
- od kojih šećeri | 93 g |
Prehrambena vlakna | 1,1 g |
Bjelančevine | 1,7 g |
Sol | 0,35 g |
Sastojci: 100 % palmin šećer (Arenga pinnata)*. *iz certificirane ekološke proizvodnje (BG-BIO-22). Poljoprivreda izvan EU.
Podrijetlo: Indonezija
Neto količina: 250 g
Upozorenje: Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Ponedjeljak - četvrtak: 8.00 - 16.00
Petak: 8.00 - 14.00
Mogućnost kartičnog plaćanja. Osigurana zaštita osobnih podataka preko SSL kodiranja.
Mogućnost kartičnog plaćanja. Osigurana zaštita osobnih podataka preko SSL kodiranja.