je prazna!
Internetska stranica upotrebljava kolačiće uz pomoć kojih poboljšavamo korisničko iskustvo i osiguravamo vam sadržaj. Neki su nužni za pravilno funkcioniranje stranice, dok su drugi izborni. Više informacija
Himalajska sol je nastala prije više od 250 milijuna godina isušivanjem oceana, od kojeg je ostala jedino sol. Tijekom milijuna godina, pod utjecajem različitih faktora, morska sol preobrazila se u čiste kristale koji se danas ručno iskopavaju u rudnicima u Pakistanu, uz podnožje Himalaje. Nakon iskopavanja, kristali se ručno drobe, ispiru i suše, pri čemu zadržavaju prirodnu čistoću. Za iskopavanje himalajske soli nikada se ne upotrebljavaju strojevi ili neka druga mehanizacija.
Himalajsku sol prepoznajemo po karakterističnoj nježnoj ružičastoj boji. Za nju se zna reći i da je »bijelo zlato«, jer se nekoć upotrebljavala kao sredstvo za plaćanje.
Uporaba: koristite ju kao i običnu sol.
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) preporučuje da dnevni unos bilo koje soli (uključujući onu koja je sadržana u hrani) ne bude veći od 5 g (1 žličica).
Sastojci: himalajska sol (grubo mljevena), obogaćena s kalijevim jodidom: 3,9 (+/-1,3 mg) / 100 g soli.
Neto količina: 500 g
Čuvati u zatvorenoj ambalaži, na suhom i dalje od neposredne sunčeve svjetlosti.
Ponedjeljak - četvrtak: 8.00 - 16.00
Petak: 8.00 - 14.00
Mogućnost kartičnog plaćanja. Osigurana zaštita osobnih podataka preko SSL kodiranja.
Mogućnost kartičnog plaćanja. Osigurana zaštita osobnih podataka preko SSL kodiranja.