je prazna!
Internetska stranica upotrebljava kolačiće uz pomoć kojih poboljšavamo korisničko iskustvo i osiguravamo vam sadržaj. Neki su nužni za pravilno funkcioniranje stranice, dok su drugi izborni. Više informacija
Bijeli stolni šećer posljednjih je godina stekao ugled jednog od najvećih neprijatelja zdravlju. No, je li to zaista tako? Zasigurno vam je već netko rekao da je šećer štetan, no zašto i na koji način?
Upotreba šećera danas je u porastu jer je na policama trgovina sve više prerađene hrane s dodatkom šećera. Ljudi dnevno konzumiraju puno više šećera nego je to našem tijelu potrebno, što pak može imati negativne posljedice na naše raspoloženje i zdravlje. Porastom proizvodnje zaslađenih pića i prerađenih namirnica porastao je i broj bolesti te je tako šećer postao glavni osumnjičenik za epidemiju pretilosti, povećan rizik od dijabetesa tipa 2, bolesti srca i krvožilnog sustava itd.
O šteti koju povećavaju dodani šećeri u hranu postoji sve više znanstveno dokazanih činjenica koje ostavljaju gorak okus u ustima. Posljedica toga je sve više novih istraživanja i otvorenih pitanja vezanih uz šećer i njegov utjecaj na zdravlje.
Cilj ove e-knjige je odgovoriti na neka najčešća pitanja o šećeru te ukratko razjasniti njegovu štetnost i opasne zamke.
Ponedjeljak - četvrtak: 8.00 - 16.00
Petak: 8.00 - 14.00
Mogućnost kartičnog plaćanja. Osigurana zaštita osobnih podataka preko SSL kodiranja.
Mogućnost kartičnog plaćanja. Osigurana zaštita osobnih podataka preko SSL kodiranja.