Članci i enciklopedije

Reiši

Reiši

Reiši

Također kažemo i "gljive besmrtnosti" i upotrebljavane su u medicinske svrhe više od 4000 godina. Upoznajte gljive i pročitati cijeli opis ...

Opis

Reiši


Kratak opis:


Riblje gljive su gljivice koje neki ljudi opisuju kao "teške" i "drvenaste" s gorčinim okusom. Gornji dio gljive i micelija (filamenti koji povezuju skupinu gljiva) koriste se kao prirodni lijek.

 

Kako djeluju?


Oni se koriste za jačanje funkcioniranja imunološkog sustava, oni su vrlo korisni u virusnim infekcijama (influencom), raznim plućnim uvjetima (astma, bronhitis), bolesti srca (visoki krvni tlak i povišeni kolesterol), bubrega, raka i bolesti jetre. Također se koriste za ublažavanje simptoma AIDS-a, sindroma kroničnog umora, problema s spavanjem, želučanog ulkusa, trovanja i herpesa. Produljena uporaba gljiva smanjuje stres i sprječava umor.

U kombinaciji s drugim biljkama, reishi gljive se koriste za liječenje raka prostate.

Gljive sadrže posebne kemikalije koje imaju blagotvorno djelovanje, uključujući djelovanje protiv tumora (rak) i blagotvorno djelovanje na funkcioniranje imunološkog sustava.


Indikacije za upotrebu:

 

  • Kolorektalni i kolorektalni tumori (kolorektalni adenomi) - Rane studije ukazuju da dnevna upotreba ekstrakta gljiva dnevno tijekom 12 mjeseci smanjuje broj tumora kod ljudi s kolorektalnim adenomimaz
  • Začepljene arterije (ateroskleroza) - reakcije gljiva smanjuju simptome začepljenih arterija, uključujući bolove u prsima i teškom disanju
  • Šećerna bolest tipa 2
  • hepatitis B
  • Povećani kolesterol u krvi i visoki krvni tlak
  • rak pluća i rak prostate
  • virusne upale
  • astma i bronhitis
  • stres
  • bolest bubrega
  • bolsti jetre
  • infekcija s virusom HIV
  • Nadmorska bolest
  • umor
  • sindrom kroničnog umora
  • ulkus želuca
  • Trovanje

Preporučen dnevni unos:


Preporučena dnevna doza ovisi o različitim čimbenicima, kao što su dob korisnika, opće zdravlje i ostali uvjeti. Trenutačno nema dovoljno znanstvenih podataka za utvrđivanje preporučene dnevne doze. Slijedite smjernice o naljepnicama proizvoda i posavjetujte se s osobnim liječnikom ili ljekarnikom.


Strani učinci:


Konzumiranje gljiva potpuno je sigurno ako se uzme u razdoblju do najviše jedne godine. Treba uzeti u obzir preporučenu dnevnu dozu odabranog proizvoda. U slučaju predoziranja može doći do osjećaja suha usta, grla i nosa, svrbež, neugodan osjećaj u želucu, a reakcije gljiva također mogu izazvati alergiju.
 

Kontraindikacije:


Trudnice i dojilje trebaju izbjegavati gljive. Isto vrijedi i za osobe s poremećajima zgrušavanja krvi, osobe s niskim krvnim tlakom (gljive koje snižavaju krvni tlak), za one s trombocitopenijom i za sve bolesnike nakon operacije. Napravite gljive trebate prestati uzimati najmanje 2 tjedna prije planirane operacije.


Jeste li znali?

 

  • Reiši gljive nazivamo također »gljive nesmrtnosti«.
  • U medicinske svrhe  se upotrebljavaju već više od  4.000 let.
  • Rijetke su gljive koje najčešće nađemo u  Aziji, Europi, Australiji te Sjevernoj i Južnoj Americi.
  • U davna vremena samo su najbogatiji ljudi koristili gljive.
  • Možemo uzgajati gljivu i time osigurati pristup njenim nevjerojatnim svojstvima.
  • Prva poznata upotreba Reishi gljiva zabilježena je u Kini.
  • U povijesti Kine, reiši je korištena za ispravljanje nesanice, kašlja, umora i astme.
  •  Okus gljiva je ugodno gorak, zemaljski. Neki kažu da gljiva ima ukus drva.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.