Članci i enciklopedije

LCHF   "špageti" od tikvica po bolonjski

LCHF   "špageti" od tikvica po bolonjski

LCHF   "špageti" od tikvica po bolonjski

LCHF "špageti" od tikvica po bolonjski su dobili ime po svojem obliui, ali su slični pravim špagetima. Pogledajte recept za LCHF "špagete" od tikvica po bolonjski...

Opis

LCHF   "špageti" od tikvica po bolonjski


Hranjiva vrijednost:
Ugljikohidrati: 9% (10 g)
Vlakna: 4 g
Masti: 66% (31 g)
Bjelančevine: 25% (26 g)
Kcal: 433


Sastojci:

  • 1 žuta kapula,
  • 1 galvica češnjaka,
  • 80 g zelenog graha,
  • 680 g goveđeg mesa,
  • 80 g masla,
  • 2 žlice salse,
  • 200 g zdrobljene rajčice,
  • 1 žličice soli,
  • ¼ čajne žličice papra,
  • 1 žlica osušenog origana ili bazilike
  • voda (neobavezno),
  • 1 žlica Worcester umaka
  • Za »špagete«:
  • 1 kg tikvica,
  • 2 žlice masla ili suncokretovog ulja,
  • sol i papar.

 

Priprema:

  1. Povrće narežemo na manje komade. Popržimo na maslu ili suncokretovom ulju dok ne omekša, na to dodamo goveđe meso.
  2. Poivisimo temperaturu, dok meso ne dobije lijepu boju. Dodamo ostale sastojke, pomiješamo i pečemo još 15 minuta.
  3. Ako je umak pregust, dodamo malo vode.
  4. Pripremimo »špagete«. Tikvice narežemo na dugačke i tanke trakice i pečemo ih na maslu ili maslinovom ulju.
  5. Umak probamo i po potrebi dodamo sol ili papar.
  6. »Špagete« poslužimo s vrućim umakom, po vrhu možemo staviti malo parmezana.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.