Članci i enciklopedije

LCHF pečene kozice sa sezamovim kruhom

LCHF pečene kozice sa sezamovim kruhom

LCHF pečene kozice sa sezamovim kruhom

LCHF pečene kozice sa sezamovim kruhom sa sezamovim kruhom sigurno će vas odvesti na more. Izvrsna morska hrana, kojoj priprema nije jako zahtjevna. Pogledajte recept za LCHF pečene kozice sa sezamovim kruhom.

Opis

LCHF pečene kozice sa sezamovim kruhom


Hranjiva vrijednost:
Ugljikohidrati: 5% (9 g)
Vlakna: 3 g
Masti: 72% (53 g)
Bjelančevine: 23% (38 g)
Kcal: 677


Sastojci za sezamov kruh:

  • 4 jaja,
  • 4 žlice sezamovoga ili maslinovoga ulja,
  • 1 šalica bademovog brašna,
  • 1 žličica soli,
  • 1 žličica pecilnoga praška,
  • 1 žlica sezamovih sjemenki,
  • 2 žlici indijskoga trputca u prahu,
  • 200 g kremastoga sira.

 

Sastojci za kozice:

  • 8 rajčica
  • 1 zelena paprika,
  • 2 glavice češnjaka,
  • 4 žlice malsinovoga ulja,
  • 1 žlica salse
  • 3 žlice svježe kopre, sasjeckane
  • 680 g kozica,
  • 200 g feta sira.

 

Priprava sezamovog kruha:

  1. Pećnicu zagrijemo na 200°C.
  2. Jaja stučemo, dodamo im kremasti sir i ulje te sve skupa dobro promješamo.
  3. Nato dodamo još preostale sastojke, osim sezamovih sjemenki.
  4. Tijesto rasporedimo po posudi za pečenje (20×30 cm) i premažemo ga maslacem..
  5. Pustimo stajati 5 minuta.
  6. Po vrhu ga premažemo sa suncokretovim uljem i pospemo sa sezamom, možemo dodati također i morsku sol.
  7. Pečemo približno 30 minuta dokle ne dobije zlatno smeđu boju.

 

Priprema kozica:

  1. Pečico segrejemo na 200°C.
  2. Razrežemo rajčicu, papriku i češnjak i popečemo ih na maslinovom ulju.
  3. Dodamo salsu i nekoliko žlica vode pa nekoliko minuta počekamo.
  4. Po okusu dodamo kopar, sol i papar, zatim maknemo tavu s topline
  5. Ako upotrebljavamo sirove kozice, najprije ih na svakoj strani popečemo, a zatim ih lako dodamo u posudu za pečenje i na to prelijemo pripremljeno povrće .
  6. Po vrhu pospemo feta sir.
  7. Pečemo 10 minuta i poslužimo sa svježe pečenim sezamovim kruhom.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.