Članci i enciklopedije

LCHF gratinirani patlidžan

LCHF gratinirani patlidžan

LCHF gratinirani patlidžan

LCHF gratinirani patlidzan - jelo koje će osvojiti cijelu obitelj. Možete ga pripremiti za sebe ili iznenađenje gostima, zasigurno će biti uzbuđeni! Provjerite recept za pripremu LCHF gratiniranog patlidžana ...

Opis

LCHF gratinirani patlidžan


Hranjiva vrijednost:
Ugljikohidrati: 12% (14 g)
Vlakna: 8 g
Masti: 74% (38 g)
Bjelančevine: 14% (16 g)
Kcal: 480


Sastojci: 

  • 1 kg patlidžana,
  • 2 žute kapule,
  • 2 žlice masla ili suncokretovog olja,
  • 1 žlica posušenih mentinih listova,
  • 1/3 šalice svježeg peršina, sitno nasjeckanog,
  • 100 g sira, naribanoga,
  • ¾ šalice slatkog vrhnja,
  • sol i papar.

 

Priprema:

  1. Patlidžane razrežemo na slojeve debljine 1 cm.
  2. Na obje strane ih premažemo sa suncokretovim uljem i posolimo, zatim polovicu patlidžana položimo na papir za pečenje . Pečemo na temperaturi 200°C do zlatne boje.
  3. Između toga nasjeckamo kapulu, popržimo ju i začinimo sa soli i paprom.
  4. Na patlidžane iz pećnice položimo kapulu, dodamo mentu, peršin i 2/3 sira.
  5. Na vrh dodamo red patlidžana, kojih pospemo sa naribanim sirom. 
  6. Nato po vrhu polijemo vrhje  i sve skupa pečemo 30 minuta pri 220°C. 
  7. Patlidžane možemo ukrasiti s peršinom.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.